Вдъхновяващи Youtube канали, които ще ни променят завинаги

Колкото повече го опознавам, толкова повече различни негови форми откривам.

Многото лица на минимализма..

Както вече се досещате, минимализмът е много повече от жилище в пастелни цветове, прецизно избрани вещи от първа необходимост в куфара или луксозни дизайнерски мебели. Той е много повече и от колекция на “нещата, които разпръскват радост” в нашия живот.

Трудността в разбирането на философията му идва от неговата “гъвкава”природа. 

Той може да е стил за декорация или течение, проповядващо екстремни принципи, сходни с тези на аскетизма. Настроението му варира от черно-бяло до.. забавно.

photo: Beyza Coruhlu

Неговите последователи са млади и стари, самостоятелно живеещи хора или щастливи големи семейства. Той е еднакво полезен за лекари, програмисти, учители, дигитални номади или земеделци.

Философията му не се изчерпва до избора на бяла риза или занаятчийска ваза. Тя се отнася до преценката за нашите приоритети, както и към какво точно искаме да насочим енергията си.

Всеки ден изследвам и научавам нови неща за него. Макар и световнопризнат, за съжаление идеологията му не е достатъчно популярна, ценена и следвана от българите. 

Затова днес споделям някои от любимите си Youtube канали, които ме вдъхновяват, разсмиват и мотивират. С тяхна помощ преоткривам свои начини за създаване на един по-добър свят чрез думи, ежедневни актове на доброта и нарастващ брой лоялни последователи.  

Селекцията съдържа за всеки – по нещо. / Всички видеа са на английски език. /

Matt D’Avella

photo: mattdavella.com

Аудиторията на Мат надхвърля 2 млн. зрители. Неговите видеа са супер свежи, забавни и откровени. Професионализъм от всякъде. Непременно ги проверете (тук)!

The Minimal Mom

Една щастлива мама, която разкрива тайните на минималистичния лайфстайл в комфорта на своя дом. Настроението е топло, искрено и хюга!

Линк към канала – тук.

The Minimalists

photo: youtube.com

Няма как да не ги разпознаете – Райън и Джошуа, познати от епизодите в Нетфликс и колекцията им книги-бестселъри. Портфолиото им включва широкообхватни теми, които ще грабнат вниманието и на най-взискателния слушател. Ето и линк към техния канал – тук.

Break The Twitch

Видеата на Антъни са адресирани към изграждането на здравословни навици и самоусъвършенстване. Авторът се интересува от “трайността” на вещите, които купуваме. Той има забележителния талант да превръща мащабните концепции на минимализма в близки до нас и лесни за асимилиране “хапки”. Насладете им се тук.

A Small Wardrobe

photo: asmallwardrobe.com

Чрез релаксиращо настроение, A Small Wardrobe ни учи как да избягваме емоционалните и ненужни покупки. Той развенчава световния мит, че минималистичният гардероб трябва да е непременно сив, скучен и съставен само от няколко базови модела. Ще го откриете тук.

Shannon Torrens

Животът на Шанън е озарен от две слънчеви дечица, а нейните видеа носят онова естествено и достъпно усещане за близост. Тя ни учи как да практикуваме минимализъм, след като се освободим от ненужните излишъци.

Адресът на Шанън е тук.

Benita Larsson

В каналът на шведската влогърка можем да открием разтоващ пристан в края на работния ден, както и изобилие от идеи за естетична, свежа и вдъхновяваща декорация за дома. Можете да го разгледате от тук.

Интересно, а?

Най-хубавото обаче ви очаква на финала!

Sorelle

През по-голямата част от времето, фотографката ни въвлича в нейния свят, потопен в артистичност и идеи за самоусъвършенстване. Можем да открием и много видеа за минимализъм и устойчив начин на живот, които оказват влияние върху нейните пътувания, цели, принципи и успех. Ще откриете Sorelle тук.

Use Less

Каналът на харизматичната Сигне е много свеж, а нейните видеа са изпълнени с приятен, отчетлив и лесно разбираем тон, както и много полезни съвети. Тя е от Дания и определено знае какво ни е необходимо, за да пресъздадем онази стилна, модерна и без-излишно-престараване скандинавска визия.

Ако и вие (като мен) предпочитате изчистения, семпъл и класически стил, Use Less има с какво да ви впечатли.

Разгледайте го тук.

Lavendaire

Едно ароматно кътче, ухаещо на цветя и успех. Блогът на Айлийн ни помага да повишим своето личностно развитие и да съкратим пътя към мечтите си. 

Над 1 млн. почитатели на лавандуловите нюанси! Запознайте се с “виновника” тук.

Blue Ollis

photo: Niko Photographisme

В каналът на Blue Ollis можем да се насладим на чисти и добре оформени късчета минимализъм, zero waste, благосъстояние, устойчив начин на живот и много зеленчукови рецепти.

Blue твори тук.

Northern Heart

photo: Ronald Jansen

Мария е онази очарователна дама от Швеция, която ни се усмихва мило и ни повежда на едно автентично пътешествие към корените на минимализма, “бавния” и (о)смислен начин на живот. Нейните видеа са изпълнени с характерния скандинавски дух и ни подтикват да оценим  дребничките неща в живота. 

И тя, както голяма част от хората, открили минимализма, е преживяла много заболявания и несгоди. Именно това я кара да погледне и да сподели с нас една нова, по-добра перспектива за живот. Дали защото сме със сходни съдби, но всяко нейно видео ме кара да се усещам някак си “у дома”.

Ще откриете каналът на “Северното сърце” – тук.

Jonna Jinton

Когато открих канала на Йона и гледах за първи път нейното интро, забравих къде се намирам. Бях в нейната приказка. Разхождахме се боси по тревата, опиянени от аромата на борова гора и следвайки слънцето..

Историята на нейния живот и визуалното пътешествие, в което ни въвлича, е леко тъжна, но супер увлекателна. 

Забележителен артист, фотограф и човек, който се гордея, че “познавам”, макар и само дигитално (за сега). Запознайте се с нея от тук.

photo: weheartit.com

Класическата модерна приказка за голямото “зло”, което пречупва човек, и променя курса на живота му в посока  “залива на щастието”. 

Знаете ли, замислих се как една болка е способна да отключи непознатите дълбини на “дремещия” в нас талант. Очарователен феномен, който все още се колебая дали е дар или проклятие..

Е, какво мислите за селекцията ми от канали?

Срещали ли сте ги вече?

А кои са вашите извори на вдъхновение? Напишете ми в коментар 🙂 Ще се радвам да ги разгледам и подкрепя.

Ако ви харесва съдържанието, което създавам, ще съм ви благодарна да го споделите с приятел, който би оценил. Подкрепата ви и в социалните мрежи (фейсбук, инстаграм) е изключително ценна за мен. Това е вашата възможност да правим заедно добро и да разширим общността ни от стойностни любители на красотата. 

От ново поколение по-добри хора.

photo: Roadtrip Norway

Благодаря ви, че бяхте част от днешното ни видео-пътешествие!

Желая ви слънце,
Вики

Напишете коментар

E-mail адресът ви няма да бъде видим публично.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.