| SCANDINAVIAN CHRISTMAS

‘Снежни игри, наслаждаване на топли напитки, приготвяне на домашни печива и споделяне на качествено време в компанията на любимите хора: Това е Коледа!’

Тази година за мен Коледа започна (преди около две седмици) с доставката на една от най-красивите и сполучливи книги, които съм имала досега.

Поръчах си я от тук.

Само̀ по себе си нейното присъствие е истински празник за сетивата.

Бляскава корица с красиво изваяни скандинавски мотиви в традиционните коледни червено-зелени цветове и уверени, златисти надписи, които автоматично ‘запалват’ настроението. 

SCANDINAVIAN CHRISTMAS BY TRINE HAHNEMANN

Просто не мога да ѝ се наситя!

141 страници любов.

Тази великолепна книга включва над 80 празнични рецепти, разположени върху луксозна гланцова хартия и придружени от тържествени илюстрации и снимки. 

Те са особено подходящи за вълшебния период на Коледните празници, но могат да бъдат и свежо разнообразие за трапезата и през останалата част от годината.

Както изглежда, за мен и семейството ми, вълшебният дух на Коледа възнамерява да ни прави компания през цялата 2021 година 🙂

И кой може да му се разсърди?

В Скандинавия целият период на Коледа, от първата неделя на Адвент до Нова година, е белязан от фестивали и празнуван в традиционен, но красиво осъвременен стил. 

Hygge, датската дума за уют, се отнася до това да си у дома със свещи, комфортна храна и много торти и сладкиши. 

Първата седмица на декември е седмица на печене – трябва да се направят достатъчно печива, за да има през целия коледен период. 

Буркани с украсени бисквитки, меденки и кутийки, пълни с малки подаръци, се сгушват уютно в компанията на семли венци, клонки и маси, украсени с бели свещи и свежа зеленина. 

Брънчове, коктейли и чаени партита, обеди и вечери се празнуват със смесица от традиционни специалитети и вкусни съвременни рецепти

Патица и свинско месо властват на Бъдни вечер, а с риба, шунка и сезонни зеленчуци се посреща Коледа. Сладкиши, бисквити, пудинги и други лакомства има в изобилие – всички щастливо ‘къпещи’ се в греяно вино (гльог) и плодови коктейли.

В тази фантастична книга, илюстрирана с вълнуващи фотографии, авторката предоставя изобилие от над 80 коледни рецепти, показващи ни как ние също можем да украсим домовете си и да приготвим вкусни ястия, за да отпразнуваме Коледа по скандинавски начин.

Никога не е твърде късно да си подарим апетитни моменти и щипка настроение!

Още интересни книги ще откриете в библиотеката на блога – тук.

Желая ви слънце,
Вики

Напишете коментар

E-mail адресът ви няма да бъде видим публично.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.