PERSONAL PLANNER | ЛИЧЕН ПЛАНЕР ЗА ЯНУАРИ

‘Това, което прави гения гений, не е генетиката, а добрите навици.’

Има безброй много информация относно успеха и тайната, която ще ни отведе към него. Дори и стриктно следвайки всяка стъпка от тези ръководства, доста често мечтаният резултат остава утопия.

Успехът, подобно на щастието, е различен за всеки от нас. Затова не вярвам, че може да съществува магическа универсална формула за него. 

Вярвам обаче, че има някои основни принципи, които изграждат скелето му и, че до голяма степен можем да си го осигурим с добро планиране, воля и дисциплина.

Трите основни инструмента, които могат да ни помогнат да реализираме мечтите си, са ‘TO DO лист’, равносметка и планер.

Реших да ви подготвя три свежи варианта за дневен планер – ‘Pink perspective’, ‘Classic Touch’ & ‘Turquoise Vives’, в които да организирате и записвате мислите, плановете и целите си през януари.

Можете да ги свалите от тук:

Ето и още няколко полезни навика на успешните хора, които да приложите в ежедневието си още днес:

#1. Не говорете нищо негативно. Опитайте за един ден. След това за седмица. След това за месеци. Трансформацията започва с малки победи, а не с голямата промяна.

#2. Не купувайте неща, които не ви трябват. Помня една среща със супер успешен финансист. Каза ми, че никога не е посещавал търговски центрове. Попитах защо, а той отвърна: „Не ходя на места, където могат да ме убедят да купя неща, които не ми трябват.“ Пестеливостта е цветна значка за самодисциплина. Нали?

#3. Водете си дневник. Преди да заспите, всяка вечер от 2021 г. записвайте наученото от деня, какво ще подобрите утре и какви са ползите от това.

#4. Учете по час на ден. Забележително е колко хора са неподготвени. Те се явяват на срещи с малко предварителни познания, обслужват клиенти с минимален опит и имат бегла представа за това как искат да изглежда бъдещето им. През 2021 г. четете, пишете, планирайте и разсъждавайте за поне 60 минути на ден. За забележителни резултати.

#5. Не проверявайте пощата си до обяд всеки работен ден. Разбирам, че това може да не е възможно за някои, но твърде много от нас унищожават позитивността, креативността и фокуса си, като четат имейли или преглеждат социалните медии през тези изключително ценни първи часове.

#6. Наемете фитнес треньор. Когато тренирам с треньор, давам повече от себе си, по-отговорен съм и по-трудно пропускам тренировките си. Като алтернатива съберете се с приятели и тичайте или правете упражнения. Обградете се с хора, за които доброто здраве е топ приоритет.

#7. Демонстрирайте благородна добротел. Да, има много егоистични хора по света и да – песимизмът нараства. И все пак тази епоха е прекрасен период за прегръщане на идеалите, които изповядват героите. През 2021 г., започвайки от януари, работете честно, с въображение, упоритост, проявявайте съчувствие и бъдете смели.

#8. Оставяйте хората по-добри, отколкото сте ги срещнали. Истинските лидери са носители на надежда. Те карат хората да се чувстват по-големи, никога по-малки в тяхно присъствие. Те имат умението да вдъхновяват и мотивират другите хора да проявяват таланти, за които не подозират. Да постигат неща, за които не са и мечтали…

#9. Придобийте афинитет към трудните неща. Трудно е това, което те прави по-силен, по-способен и по-смел. Лесните действия носят много малка награда.

#10. Присъединете се към отбора на ‘ранно ставащите’.  Ранното ставане през 2021 г. ще повиши производителността ви, ще подобри физическата ви форма и ще ви даде ценно време да правите добри неща за себе си, докато останалата част от света спи.’

Пожелавам ви ползотворен и удовлетворяващ януари!

Желая ви слънце,
Вики

Напишете коментар

E-mail адресът ви няма да бъде видим публично.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.