Прозрачност

Едно от най-важните неща за мен е прозрачността във взаимоотношенията с околните и заобикалящия ни свят като цяло. Да бъдеш естествен, открит и себе си е сред малкото луксове на съвремието. 

Подарявам ви го.

/

Защо минимализъм?


Минимализмът има много измерения. Преди всичко в него аз намирам свобода. Като идеология и философия на живот, той е най-близкото до моята същност и стил.

Свободата е основно благо, стремежът към който носи щастие. А в него е смисълът на живота. 

Ето и как стигнах до идеята за този блог.

Родена съм в Червен бряг – малко, но  красиво градче в западната част на страната. След седми клас се преместих в Плевен и започнах образованието си по Туризъм.  В последствие ме приеха в Стопанската академия на Свищов, където се дипломирах по специалност “Маркетинг”.

След завършване на университета отидох в столицата, водена от идеята да намеря реализация на придобитите знания.  Бавно и уверено катерех стълбицата на успеха и кариеризма.

Разчитайки единствено на себе си и наученото от книгите, смятам, че постигнах достатъчно. Достатъчно за да порастна душевно, да оцелея и да намеря своя път на развитие. Работила съм от аниматор в детски център до маркетинг специалист в една от водещите рекламни агенции в страната.

Имах  силно мотивирани колеги, повече от добри доходи, но никакво време за приятели, семейство и вътрешна хармония като цяло. 

Повратен момент за мен беше когато хроничната умора, напрежение и стрес удариха здравето ми. Тогава асимилирах (с помощта на приятелят ми), че давам 2, а получавам 1. Давам здраве за пари. Това е чудесна сделка ако е за кратък период и докато си на 20, но сериозна опасност ако се превърне начин на живот.

Междувременно, работейки ежедневно на пълни обороти в офиса, в една от кафе-паузите попаднах на статия за силата и значението на минимализма. През целият си живот усещах какво съм, бях наясно с представите си за красота и философия на живот, но не знаех как да ги обобщя и нарека. Това бе момента, в който осъзнах, че минимализмът е най-близкото до разбиранията и същността ми, до моите принципи и личност като цяло.

Представата ми за него обаче не се подчинява на класическите закони на минимализма, а е по-скоро негова проекция. Тя е моделирана от собствения ми стил и нагласа за нещата, както и от начина, по който ми харесва и считам за логичен да се случват те.

В този блог няма да срещнете типичната енциклопедична информация за минимализма в неговия официален и суров вид. Такава могат да ви предложат хиляди източници с различна визия, но сходен смисъл.

Тук се старая да ви споделям на достъпен език своето виждане за нещата и живо се интересувам от вашето.
Пишете ми 🙂
Търся съмишленици.

Това е дигитално пространство, където отглеждам собствените си разбирания за света, пречупени през призмата на минимализма. Това е пътуване от и към същността, откривайки ценното в живота, споделяйки го и създавайки приятели и красота по пътя си.

Всичко, което от тук насетне ще докосна, създам и напиша, ще носи красивия белег на една по-здравословна философия, на едно повече Аз.

Ако вдъхновя и вас да се замислите, подобрите и улесните живота и изборите си, ще се считам за успяла.

Благодаря на приятелят ми Станислав (HeadMonster Gaming в Youtube), който с програмистки стоицизъм изпълни всички мои дизайнерски изисквания по визията на сайта и го материализира за вас.

Желая ви слънце,
Вики


Напишете коментар

E-mail адресът ви няма да бъде видим публично.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.