Каква е равносметката за 2019?

Денят е прекрасен. Слънчев и студен, последен за изминаващата 2019 година.

Настанявам се удобно до прозореца с ароматна чаша кафе и вперен в облаците и бъдещето поглед.

Знаете ли,
имам още толкова много да ви разказвам
какви места посетих през последните няколко години,
какви истории изживях,
какви съвети и поуки си извадих,
с кого се срещнах и с кого спрях да се виждам,
какво планирам и за какво все още мечтая,
че няма да ми стигнат оставащите часове до края на годината.

Затова ще продължим пътешествието си с вас и през Новата година, за да довършим вълнуващите открития от 2019 и изживеем заедно предстоящите такива.

По традиция в последния ден от старата година приготвям вкусна домашна храна, прекарвам последни дни от отпуската с роднини и приятели и си правя равносметка на постигнатото до тук.

Какво всъщност е равносметката за мен?

Това е време насаме със себе си, в което претеглям в съзнанието си успехите и провалите, целите и мечтите, както и нивото на удовлетвореност от изминалата година, а и като цяло до момента. Тя ми помага да си съставя план за действие през следващата година. Правя го от няколко години и ми действа като “карта”, по която се ориентирам до къде съм стигнала и какво ми предстои.

А вие пробвали ли сте?

Докато приготвях тестото за новогодишната питка се замислих какво постигнах и какво още ми остава да направя за себе си и околните през предстоящата година. 

Осъзнах, че понякога всичко, от което имаме нужда е две ръце, хляб и любов. Всичко останало е въпрос на време, упоритост и стратегия.

2019 беше година на огромен завой в живота ми. 

На първо място, преминах на друго ниво в професионален план, което ми осигури повече спокойствие, стабилиризане на здравословното състояние и достатъчно време за преследване на собствените мечти. 

Пътувах доста. Посетих 3 острова – Маафуши (Малдиви), Корфу и Лефкада (Гърция). Ще ви разкажа скоро в детайли и за гръцките находки.


Стартирах дългоочаквания ми проект за собствен блог, в който да документирам дигитално своята история, живот и постижения, както и да ви разказвам за северното ми вдъхновение – Скандинавия.

Научих се да мисля повече,
да рискувам повече
и да се наслаждавам повече на всеки миг.

Разбрах защо здравето е най-важната съставка за щастлив живот и започнах да полагам повече грижи за него. Никога не е твърде рано и за съжаление младостта не е застраховка.

Толкова много се притеснявах дали ще успея да кача на време всички планирани статии за блога до края на годината. Не успях. Прецених да не превръщам тези специални моменти с вас в поредното задължение, обвито в стрес. 

Вместо това се насладих на празниците, в компанията на семейството и приятели. А всичко, което имам да ви разкажа, ще го направя с усмивка през следващите дни.

Не успях да завърша и още един проект, който трябваше да е стартирал до края на тази година. Не съжалявам обаче, тъй като съм изключително прецизна и винаги се стремя към качеството за сметка на всичко останало.

Е, това са по-голямата част от нещата в тазгодишната ми равносметка. 

Скоро ще ви покажа и как да си направите като моя “To Do” лист, в който отбелязвам целите за предстоящата година.

А сега ви оставям да си помислите за вашите моменти и в какви чаши да налеете шампанското довечера.

Прекрасно посрещане на Новата година и до скоро!

Желая ви слънце,
Вики

Напишете коментар

E-mail адресът ви няма да бъде видим публично.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.