Защо и как да си направим корона от диви цветя

Лятото е в разгара си и единственото, което можем да направим, за да удвоим насладата, е да празнуваме всеки миг от него.

Подобаващо.

Като мидсъмър скандинавски принцеси.

За целта обаче ще ни трябва онзи изящен роял символ на величие – короната.

Предлагам да заложим на една свежа интерпретация, която включва  диви цветя, подръчни материали и (характерната за всяка принцеса) готовност за кражба на сърца. 

photo: pinterest

Короните от цветя са много актуални през последните няколко години. Срещат се като съпътстващ аксесоар на различни събития като сватби, музикални фестивали или типична лятна сряда вечер с дружките.

Те са нежни, деликатни и по екзотичен начин нашепват колко прекрасни, женствени и очарователни може да бъдем. Всеки ден.

Напомнят ми още за онези любими моменти от детството, когато окъпани в меките слънчеви лъчи и безгрижие на август седяхме върху влажната трева край реката, плетяхме тържествените цветни “бижута” и похапвахме от леко киселичкия ягодов пай. 

Онзи мирис на хиляди билки, гъби, безвремие..

photo: pinterest

Днес отново посягам към цветята и ягодите, загледана в слънцето и с надежда да си припомня вкуса на онези незабравими дни.

Какво ще ни е нужно за да се върнем към детството или да си направим приказна корона от цветя?

  • Цветна тел;
  • Тиксо или лента за цветя;
  • Обикновена ножичка или специална такава за растения;
  • Зеленина (листа, клонки или друго по избор);
  • Диви, градински или изкуствени цветя (по избор);

В зависимост от цветовата палитра, към която сме се ориентирали предварително и големината на короната, можем да подберем подходящи за целта цветя.

Ако искаме да направим “вечно красива” корона, която да остане непокътната във времето или работим върху ръчно направени бижута, можем да използваме изкуствени цветя.

И в двата варианта красивият аксесоар е чудесен акцент както за ежедневието, така и за всеки празник. А защо не и свежа идея за подарък?

Как се случва магията?

#1 Вземаме част от цветната тел и я оформяме в кръг. Слагаме я на главата си и преценяваме дали ни стои добре. Не бива да ни е твърде тясна или да се свлича. Оформяме сферичната форма като изрязваме с ножичка излишната част. Увиваме телта с няколко пласта тиксо.

#2 Преценяваме кои зелени растения и цветя ще използваме. Започваме с направата на “зелена база” от избраните растения. Прикрепяме желаните зелени клонки към короната и увиваме с тиксо така, че да се прикрие телта;

#3 След като сме подготвили зелената основа на короната преминаваме към избора на цветя. Основното важно правило тук е да отрежем стъблото на цветето на поне 4-5 см от цвета му. По-дългата дръжка ще ни гарантира успешното увиване на растението около телта на короната. След като сме го прикрепили за телта, увиваме няколко пласта с тиксото.

#4 Количеството цветя, които ще използваме, е изцяло по наше желание. В зависимост от предпочитанията си можем да постигнем по-семпла визия – само с няколко акцента или по-богат и разкошен ефект – с минимално количество зеленина и наситено цветно присъствие.

photo: instagram/@life.by.linus

Ако като малки сме мечтаели да станем дизайнер или дори и днес, тази сфера все още представлява мистериозна територия за нас, сега е моментът да развихрим въображението си и да внесем доза радост и лятно настроение.

Най-хубавата част е, че няма грешен начин за правене на корона от цветя. Всичко, което трябва да съобразим е настроението, цветовата палитра, тоалета и повода, за които създаваме това малко бижу от природата. 

Желая ви слънце,
Вики


Напишете коментар

E-mail адресът ви няма да бъде видим публично.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.