Swedish Kitchen | Най-вкусните палачинки на света

Този месец се падна да ви изпратя месечния нюзлетър в събота, а както всички знаем събота е ден за … ?
Палачинки!
Затова просто нямаше как да пропусна да ви споделя тази супер вкусна вариация на палачинки в нейния шведски вариант.
Трябва да ви предупредя обаче – имат 1 огромен недостатък. Изчезват на момента!
Нека видим какви са необходимите съставки за тази вкусотия.
Рецепта за палачинки по шведски

Суха част
5 с.л брашно
½ ч.л. сол
½ ч.л. захар
Течна основа
1 чаша прясно мляко
3 яйца
30 гр. стопено масло
Начин на приготвяне
#1 Смесваме сухите съставки;
#2 Разбиваме и смесваме в отделна купа продуктите за течната част /да няма бучки/;
#3 Загряваме умерено тигана и стопяваме в него малко парченце масло /добавя се само за първата палачинка/;
#4 Изсипваме около ⅔ или 1 черпак /в зависимост от големината на тигана/ от сместа и обръщаме до равномерно изпичане от всички страни;
#5 Идеи за сервиране – завити в сладко от боровинки или друг любим плод, със смес от канела и захар или мед. Може да помажем с малко масло за допълнителна мекота преди завиване на плънката. За финал помазваме с масло рулцето и поръсваме с кленов сироп /по желание/.
Бон апети!
Желая ви слънце,
Вики