Swedish Kitchen | Най-вкусните палачинки на света

Този месец се падна да ви изпратя месечния нюзлетър в събота, а както всички знаем събота е ден за … ?

Палачинки!

Затова просто нямаше как да пропусна да ви споделя тази супер вкусна вариация на палачинки в нейния шведски вариант. 

Трябва да ви предупредя обаче – имат 1 огромен недостатък. Изчезват на момента!

Нека видим какви са необходимите съставки за тази вкусотия.

Рецепта за палачинки по шведски

photo: nordic living

Суха част

5 с.л брашно
½ ч.л. сол
½ ч.л. захар

Течна основа

1 чаша прясно мляко
3 яйца
30 гр. стопено масло

Начин на приготвяне


#1 Смесваме сухите съставки;

#2 Разбиваме и смесваме в отделна купа продуктите за течната част /да няма бучки/;

#3 Загряваме умерено тигана и стопяваме в него малко парченце масло /добавя се само за първата палачинка/;

#4 Изсипваме около ⅔ или 1 черпак /в зависимост от големината на тигана/ от сместа и обръщаме до равномерно изпичане от всички страни; 

#5 Идеи за сервиране – завити в сладко от боровинки или друг любим плод, със смес от канела и захар или мед. Може да помажем с малко масло за допълнителна мекота преди завиване на плънката. За финал помазваме с масло рулцето и поръсваме с кленов сироп /по желание/.


Бон апети!

Желая ви слънце,
Вики


Напишете коментар

E-mail адресът ви няма да бъде видим публично.