Закинтос | Вълшебната земя с най-синьото синьо

Когато посетих Закинтос все още нямах блог и дори идея да създам такъв. 

Няколко месеца по-рано се бях запознала с приятеля ми и това щеше да е първото ни съвместно пътешествие. Не знам дали поради тази причина, но това пътуване е един от най-ярките ми спомени от прекрасната 2017 година.

Спомням си, че това беше мястото с най-хубавото синьо, което бях виждала през живота си.

Закинтос е третият по големина сред Йонийските острови, а бреговете му се къпят от вълшебно-сините води на Йонийско море.

Венецианците са го наричали “Цветето на Изтока”, а според една от легендите той носи името на сина на славен аркадийски вожд – Аркадиан Закинтос.


Островът е известен като една от най-добрите водолазни дестинации около България и е дом на защитен от изчезване вид костенурки. 

photo: unsplash.com

Освен с красиви подводни пейзажи, Закинтос пленява сърца и с живописните си бели плажове. Надарен с красив планински релеф, деликатно сливащ се с тюркоазените води на Йонийско море, не му трябваше повече от ден да ни омагьоса.

Ние пътувахме с кола и ферибот, но ако не сте готови за около 10-часов преход ви препоръчвам да го посетите със самолет. 

Отседнахме в Zante Royal Resort, който се намира в красивото селце Василико. Хотелът е разположен на върха на скала и предлага зашеметяваща гледка към морето. 

Само на 50м от нас имаше малък частен плаж, до който се стига с асансьор. Той беше супер удобен и ненатоварен, а водата в красивата лагуна беше топла и спокойна като огледало. 

Част от забележителностите, които посетихме са:

Сините пещери (Blue Caves)

Плажът на корабокрушенеца (Навагио)

photo: unsplash.com

Островът на костенурките (Маратониси)

Закинтос предлага чудесни възможности за почивка, разходка, гмуркане, както и различни изкушения за любителите на водни спортове.

И до днес за мен той си остава най-красивото кътче от цяла Гърция, което нямам търпение да посетя отново. 

Желая ви слънце,
Вики

Напишете коментар

E-mail адресът ви няма да бъде видим публично.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.